Vuoden Cosplay-kuva -tuomaristo

Kuvaaja: Nina "Nianmaho" Honkanen | Malli: nezzucos (Instagram: @nezzucos)

Nina “Nianmaho” Honkanen

Hei! Olen Nina, somessa Nianmaho. Cosplayvalokuvaamista olen harrastanut 2012 lähtien eli pian lähestyy kymppivuosi. Pandemia on antanut minulle aikaa pohtia valokuvaamistani. On mukavaa palata takaisin uudella innolla! Tuomaroinnissa keskityn kuvan välittämään tarinaan, tunnelmaan, miljöön käyttöön, asetelmaan sekä kuvan tekniseen puoleen. Minua viehättää myös värien, valon ja varjon sommittelu sekä kuvaajan ja mallin välinen yhteistyö.

Seuraa Ninaa Instagramissa: @nianmaho

 

Kuvaaja: Eetu "Tulitomaati" Lampsijärvi | Malli: Veeraton

Eetu ”Tulitomaatti” Lampsijärvi

Valokuvausurani lähti kunnolla käyntiin 2006 lukiovaihdossa Japanissa. Myöhemmin filmille ja biteiksi on tullut ikuistettua kaikenlaista sekä vapaa-ajalla että töissä.

Cosplay-asujen kuvaus on tullut tutuksi ollessa mukana järjestämässä ja avustamassa suomalaisissa ja japanilaisissa anime- ja cosplay-tapahtumissa.

Vuoden Cosplay-kuva 2019 on ensimmäinen valokuvakilpailun tuomarointini, vaikka pukujen arviointi onkin tuttua puuhaa World Cosplay Summitista.

Eetun valokuvia löydät täältä.

Kuvaaja: Lunatar | Malli: Jatek Cosplay

Lunatar

Hei! Olen Lunatar, pidemmän linjan cosplayharrastaja ja -kuvaaja. Harrastusvuosieni aikana olen kisannut ja tuomaroinut useissa eri cosplaykilpailussa ja vuonna 2019 yksi valokuvistani valittiin Vuoden Cosplaykuvaksi. Tuomaroidessa kiinnitän huomiota mm. teoksen tekniseen toteutukseen, tarinankerrontaan ja tunnelmaan. Toivotan kaikille kisaajille oikein paljon onnea kilpailuun!

Seuraa Lunatarta Instagramissa: @lunatarcosplay