Vapaaehtoisten haku

Vapaaehtoiseksi Cosvision x Cosplayn SM 2022 -tapahtumaan?

Monet tapahtumat rakentuvat vapaaehtoisvoimin, eikä Cosvision x Cosplayn SM ole poikkeus. Tänäkin vuonna tarvitaan innokkaita käsipareja, jotta kävijät voivat nauttia sujuvasta tapahtumasta.

Alla voit tutustua erilaisiin tehtäviin, joihin vapaaehtoisia kaivataan. Perehdy niihin ennen kuin haet vapaaehtoiseksi. 

Tästä linkistä voit hakea vapaaehtoiseksi Cosvision x Cosplayn SM 2022 -tapahtumaan: https://forms.gle/YvcddJzkmyHPdk249

Green room -vastaava

Green room -vastaava on nimensä mukaisesti vastuussa Green roomista. Vastaava järjestää Green roomin ennen tapahtuman alkua ja huolehtii siitä, että siellä toimivat vapaaehtoiset saavat tarvittavat tiedot. Tapahtuman aikana vastaava tarkistaa, että Green roomia ylläpidetään tarpeiden mukaan. Lopuksi vastaava purkaa Green roomin ja palauttaa tilan siihen kuntoon, jossa se oli.

Tähän tehtävään tarvitset: Hygieniapassin ja järjestelmällisyyttä.

Rakennus ja purku

Ennen kuin ovet avataan kävijöille, tarvitaan ahkeria käsipareja rakentamaan tapahtumaa! Sama pätee päivän päätteeksi, kun tilat palautetaan ennalleen. Tässä tehtävässä toimit vapaaehtoisena joko päivän aluksi tai lopuksi ja voit nauttia tapahtumasta täysin rinnoin.

Tähän tehtävään tarvitset: Innokkuutta ja halua kantaa pöytiä ja tuoleja.

Narikka ja info

Tapahtuman aikana narikka ja info palvelevat kävijöitä alusta loppuun asti. Tärkeää on kohdata jokainen kävijä kunnioituksella ja palvelualttiudella. Näin tapahtumasta tehdään mukava kaikille.

Tähän tehtävään tarvitset: Hyviä vuorovaikutustaitoja ja mahdollista ongelmanratkaisukykyä.

Cosplaymamma

Cosplaymammat avustavat kisaajia, kun valmistaudutaan esitysharjoituksiin, tuomarointiin, valokuvaukseen ja itse kilpailuun. Cosplaymammat ovat avuksi aikataulun seuraamisessa, kisaajien ohjaamisessa, sekä pukuhuoneiden ja takatilojen siisteyden ylläpitämisessä.

Tähän tehtävään tarvitset: Täsmällisyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Lavatiimi

Lavatiimi selvittää jokaisen kisaajan lavasteet, harjoittelee lavasteiden paikat sekä vaihdot lavaharjoituksissa, ja lopulta toteuttaa vaihdot tehokkaasti cosplaykisan aikana. Harjoitusten perusteella tehty suunnitelma käydään yhdessä läpi ennen kisaa, jotta kaikki tietävät omat roolinsa ja työ jakaantuu tiimin välillä tasapuolisesti. Lavamestari tukee ja toimii kriisitilanteissa lisäkäsinä.

Tähän tehtävään tarvitset: Oma-aloitteisuutta, paineensietokykyä ja jonkin verran tilallista hahmotuskykyä.

Taidekuja

Taidekujalla toimivat vapaaehtoiset varmistavat, että myyjillä on hyvät oltavat koko tapahtuman ajan. Valmistaudu kyselemään myyjien kuulumisia ja auttamaan eri tavoin.

Tähän tehtävään tarvitset: Hyviä vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä.

Ohjelmasalit

Ohjelmasaleissa vapaaehtoiset valmistelevat tilan seuraavalle ohjelmanpitäjälle ja toimivat apuna ohjelman ajan. Tekniikan hallinta voi olla tehtävässä hyödyksi.

Tähän tehtävään tarvitset: Hyviä vuorovaikutustaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja mahdollista tekniikkaosaamista.

Green room

Green roomissa vapaaehtoiset pitävät huolta tarjoiluista ja varmistavat, ettei mitään puutu. Hygieniapassi on välttämätön.

Tähän tehtävään tarvitset: Oma-aloitteisuutta ja hygieniapassin.

Yleisvapaaehtoinen 

Tapahtuma tarvitsee myös vapaaehtoisia, jotka ovat ns. jokapaikan taitureita. Nämä vapaaehtoiset toimivat viestinviejinä ja paikkaavat vapaaehtoistarpeita eri puolilla. Kaikesta osaamisesta on hyötyä!

Tähän tehtävään tarvitset: Oma-aloitteisuutta, nopealiikkeisyyttä ja innokkuutta.