Yksilökisaajat

Cosplayn SM-kisojen yksilösarjassa kisaa kaikkiaan 12 kilpailijaa.

© Molly Doyle

Wilma ”wilmacosplay”

Olen Wilma, ja ammatiltani olen vaatetusalan artesaani ja opiskelen nyt muotoilijaksi muodin puolella. Cosplay on rakas harrastus, joka tukee omaa ammattitaitoani sekä luovuuttani. Olen cosplayssa erityisen kiinnostunut peruukeista ja meikkaamisesta. Parasta kuitenkin on, ettei tässä harrastuksessa ole sääntöjä tai oikeaa tapaa tehdä pukuja. Olen myös kisannut muutamia kertoja, ja rakkauteni teatteria kohtaan saikin jälleen hakemaan SM-kisoihin!

Seuraa Wilmaa Instagramissa: @wilmacosplay

© Mialiinacosplayphoto

Tor-Leif

Moikka!

Olen Tor-Leif Granlund ja olen ammatiltani vaatesuunnittelija, tatuoija sekä lävistäjä. Cosplay piireissä olen pyörinyt vuodesta 2010 eteenpäin. 

Pyrin tekemään laajasti erilaisia asuja, sillä se inspiroi kokeilemaan uusia materiaaleja ja tuo monipuolisuutta tekemiseen.

Ehdottomasti paras asia tässä harrastuksessa on se, että asun voi toteuttaa niin monin eri tavoin. Ei ole vain yhtä oikeata tietä, vaan tekijällä on taiteellinen vapaus toteutuksen suhteen.

Seuraa Tor-Leifia Instagramissa: @torl31f

© Ketjukarkki

Tolkuncos

Moi, tolkuncos tässä! Ensimmäistä cossiani aloin väkertämään liki kymmenen vuotta sitten ja tässä sitä nyt ollaan. Nautin käsillä tekemisestä ja ehdoton suosikkiasiani cosplayssa ovat peruukkien työstäminen ja luova ongelmanratkaisu. Tämä on kolmas kertani kuluttamassa SM-kisalavaa ja odotan innolla paluuta sinne kolmen vuoden tauon jälkeen. Tehdään yhdessä mahtavat kisat!

Seuraa Tolkuncossia Instagramissa: @tolkuncos

© Mialiinacosplayphoto

Faroni cosplay

Tervehdys! 

Nimeni on Faroni ja cosplay on ollut harrastuksena vuodesta 2014. Erilaisia cosplay kisoja on tullut nähtyä ja koettua sekä kisaajan että tuomarin näkökulmasta. Pienen tauon jälkeen olen jälleen innolla lähdössä kisaamaan ja samalla haastamaan itseäni cossaajana! 

Seuraa Faroni cosplayta Instagramissa: @faronicosplay

© Aletheacos

Mia ”MiiCosplay” Lehtonen

Moikka! Olen Mia, paremmin tunnettu MiiCosplay tai miisleh nimimerkillä, ja olen harrastanut cosplayta jo 15 vuoden ajan! Olen ollut usein lavalla esiintymässä ja saanut paljon hyviä vinkkejä paitsi asujen tekemiseen myös esiintymiseen kisojen tuomareilta. Erityisesti pidän ompelusta, mutta proppien tekeminen on myös mielenkiintoista. Odotan innolla tasokasta kisaa!

Seuraa Miaa Instagramissa: @miisleh

© Tekla Kokkonen

Ilona

Olen Ilona, 14 vuotta cosplayta harrastanut savolainen kansankynttilä. Cosplay on maailman paras harrastus, koska se voi kulkea mukana kaikissa elämänvaiheissa ja siitä voi tehdä juuri sellaisen kokonaisuuden kuin itse haluaa! Kisapuvun ja -esityksen tuoma ilo, puhumattakaan siitä tunteesta, kun pääsee lavalle asti, on itselleni yksi tämän rakkaan harrastuksen kohokohdista ja on ihana päästä taas kokemaan noita fiiliksiä!

Tutustu Ilonan blogiin täällä.

© Sampo Henttonen

Iina “Iinaban” Karhunen

Heippis olen iinaban ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2014 asti.

Vahvuuteni pukuilijana on monien erilaisten materiaalien työstö tekniikoiden hallinta. 

Tykkään paneutua hahmon taustaan ja sitä myöten käyttämään hahmon etniseen taustaan sitoutuvia ja/tai historiallisesti aikajaksolle sopivia materiaaleja ja tekniikoita yhdessä nykypäivän materiaalien kanssa. 

Pyrin valmistamaan kestäviä ja pestäviä vaatteita ja pieni dyykkaaja minussa on haltioissaan aina kun voin käyttää kierrätysmateriaaleja asun valmistuksessa.

Seuraa Iinaa Instagramissa: @iinabancosplay

© Anne "Felifay" Repo

AtricolorKei

Hei! Olen AtricolorKei, tuttavallisemmin Kei. Cosplayharrastuksen aloitin varsinaisesti vuonna 2014 ja harrastuksen kautta päädyin lopulta opiskelemaan vaatetusalalle. Erityisesti olen hurahtanut fantasiapelien, elokuvien ja -sarjojen hahmodesigneihin. Kaikenlainen pieni näpertäminen cossien yksityiskohtien parissa on yleensä cossien tekemisen paras osuus.

Seuraa AtricolorKeitä Instagramissa: @atricolor_kei

© Tekla Kokkonen

Alette “AlanaLana”

Olen AlanaLana ja olen harrastanut cosplayta 15 vuotta. Vuonna 2017 aloitin kisaamisen, ja olen sen jälkeen edustanut Suomea Nordic Cosplay Championshipissä ja myös tuomaroinut useaa cosplay kisaa. Cosplayssa rakastan niin asun tekemistä kuin esiintymistä. Uudet tekniikat ja taidot kiinnostavat aina, mutta vanha kunnon worbla on aina lähimpänä sydäntä.

Seuraa Alettea Instagramissa: @alana_lana_cosplay

© Veli-Matti Temno Ylitalo

minnalabanana

Hei! Olen minnalabanana Oulusta. Olen harrastanut cosplayta jo vuosia ja kisaaminen on minusta mukava harrastusmuoto, missä pääsee harjoittamaan ja toteuttamaan erilaisia esitysunelmia. Toivon näkeväni SM-kilpailuissa monia upeita esityksiä ja pääseväni viihdyttämään yleisöä omalla esitykselläni.

Seuraa minnalabananaa Instagramissa: @minnalabanana

© Ree Fagerström

Rindalin

Henlo! Olen Rindalin ja cosplaykonkari vuodesta 2009. Cosplaykisoissa olen tähän mennessä toiminut enemmän tuomarina kuin kisaajana ja nyt on taas aika tasoittaa vähän lukemia. Koulutukseltani olen vaatetusompelija ja -suunnittelija. Kaikkea kouluista oppimaani sovellan runsaasti cosplayharrastuksessani ja tahdon aina myös oppia ja kokeilla uusia tekniikoita! 

Nähdään SM-kisoissa!

© Mikael Peltomaa

Torucos

Moikka!! Oon torucos ja tehnyt cosseja vuodesta 2010 lähtien. Cossitrademarkkini on keinonahka ja kierrätysmateriaalien haaliminen. Välillä innostun ehkä vähän liikaa jostain jutuista ja haluan tehdä kaikki puvut kyseisestä lähteestä. Kisapukuvalintani ei ehkä siis tule yllättämään. Mukaan on vuosien varrella myös kertynyt muutamia kisoja, joista viimeisin oli Suomen ECG-edustus ryhmäkategoriassa vuonna 2022. Vaikka lavalla on tultu käppäiltyä joskus yksinkin, nyt on vuorossa mun ihan eka arvokilpailu yksilösarjassa!

Seuraa torucossia Instagramissa: @torucos