Cosplay Music Video -tuomaristo

Elina Rimpiläinen

Siis moi! Olen cosplay-harrastuksen parissa vuosituhansia (eli vuodesta 2004) viihtynyt veteraani, ja kisannut maailmalla lukuisia kertoja. Rakastan tarinankerrontaa ja tarinallisuutta, ja sitä, miten monenlaisilla tavoilla sitä voidaan toteuttaa – niin sanallisesti kuin visuaalisesti. CMV:t ovat yksi kiinnostavimpia cosplayn alakategorioita ja odotankin mielenkiinnolla tämän vuoden tuotantoja!

Seuraa Elinaa Instagramissa: @elinacosplay

© Kaisa Sarvela

Aino Peltokoski / Ainocos

Olen Aino, kulkenut cosplay piireissä ennen nickillä rullarinkeli, nykyää Ainocos.

Cosplayvuosia takana on kohta jo huimat 15 vuotta, eikä loppua näy. Tässä ajassa on tullut kisattua ja edustettua, jos jonkinmoisissa kilpailuissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Ensi vuonna jos cosplayjumalat ovat puolellamme edustamme Savustetun Lumipallon kanssa WCS kilpailuissa Japanissa.

Tuomarina kiinnitän huomiota ennen kaikkea siihen, että lopputulos on huoliteltu ja loppuun asti mietitty selkeä ja siisti kokonaisuus, olipa kyseessä sitten CMV, puku, tanssikoreografia tai cosplaykuva. Tuomarina ja cossitaiteilijana on myös ilo seurata, kun kisatuotoksista huokuu aito tekemisen  meininki ja rakkaus tätä lajia kohtaan.

Ihana päästä kahden vuoden koronaconitauon jälkeen katsomaan kisoja! 

Nähdään marraskuussa ja tsemppiä hurjasti koitokseen!

Seuraa Ainoa Facebookissa ja Instagramissa: @ainocos

© River vixen

Miro Jukka

Moikkeliskoikkelis, olen siis Miro ja cosplaytaustaa löytyy jo yli kymmeneltä vuodelta. Viime vuosina olen toiminut eri cosplaykisojen taustajoukoista järjestämässä kisoja. Siviilissä työskentelen Ylellä apulaisohjaajana ja ohjaajana mm. uutisissa ja Ylen aamussa. CMV-kisaa on kiva päästä tuomaroimaan ja odotankin kovatasoista kilpailua, jota on haastava tuomaroida.