Yksilökisaajat

Tänä vuonna Cosplayn SM-kisoissa yksilösarjan suomenmestaruudesta kisaa kymmenen cosplay-harrastajaa. Löydät heidän esittelynsä myös Facebook-sivultamme.


Juha-Matti ”Seriff” Seppä

Armor-cossaaja vuodesta 2009 lähtien. Panthers Tear Forgen perustajajäsen. Jännittää melkoisesti ja hyvillä fiiliksillä mennään! Voitto ei ole tärkein, vaan uudet riemukkaat kokemukset ja kisoihin pääsyssä oli voittoa jo tarpeeksi.

’Panttereiden’ motto: If you can dream it, you can do it!!!

© Lakimmo Photography


Erika ”Dragoneri” Salonen

Aloitin cosplay-harrastuksen reilu vuosi sitten ja se on temmannut minut mukaansa aivan kokonaan! Vuoden aikana olen oppinut todella paljon uutta, välillä myös kantapään kautta. Rakastan haasteita ja siksi uskonkin, että edessä on monta cosplayntäyteistä vuotta!

Kisaan lähteminen jännittää sillä en ole vielä kovin kokenut kisaaja. Pidän kuitenkin kovasti esiintymisestä, joten odotan kisaa innolla!

Tehdään tästä jotain ikimuisoista, meille sekä muille!

© Timo Saari


Anni ”0sako” Viherä

Olen 0sako, mutta Anni kelpaa yhtä hyvin. Tasan 10 vuotta sitten cossasin ensimmäistä kertaa, joten 2017 on minulle juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi olen osallistunut tänä vuonna ECG- ja ECC-karsintoihin, joten haluan kokeilla onneani vielä täällä.

Cosplayssa vahvuuteni on ompelu, joten pyrin hyödyntämään tietojani ja taitojani materiaalien ja yksityiskohtien tekemisessä. Lähden kisaan avoimin mielin, kokemusta hakemaan.

Toivottavasti kaikilla on yhtä hauskaa kuin minulla, koska cosplayn ei kuulu olla ikävää. Pidetään mahtavat kisat, nähdään kohta!

© Niyarifa Cosplay


Cre’lla Cosplay
Cre’lla Cosplay

Aloitin harrastuksen talvella 2015 ja ensimmäiseen kisaan osallistuin 2016. Cosplay-suunnitelmani kasvavat jokaisen vuoden jälkeen ja lista sen kuin pitenee. Yöt on tulleet hyvin tutuiksi ja kahvi on melkein toinen nimeni.

Innolla mukana ja tarmoa täynnä tekemään pukua ja proppeja. En malta odottaa että saan tänä vuonna olla SM-kisoissa yksilösarjassa mukana.

Ompelukoneet käyntiin ja worblat työn alle! Nähdäämme iloisin merkein kisoissa!!

© Nyymix


Lisa ”Amira” Poutiainen

Aloitin cossauksen vuonna 2006 ja pukuja on siitä lähtien kertynyt joka vuosi useampi kuin yksi. Kisaamisinto on vuosien varrella kiihtynyt ja viimeisin sijoitus oli Popcultin pukukisasta 1. sija.

Olen tulossa kisaamaan jännityksen ja innon sekaisin tuntein. Viimein pääsen kokeilemaan siipiäni isommassa kisassa, joten kiitos tästä tilaisuudesta!

© Miro (@mroprkl)


Maria Ilona Huovinen
Ilona Cosplay

Ei vielä ihan kymmentä pukuiluvuotta plakkarissa, mutta pukuja tehtynä kolminumeroinen määrä ja kisoja takana tusinoittain. Ja silti kummasti jokainen kisa tuntuu uudelta ja jännältä seikkailulta, johon pääsee pää edellä sukeltamaan!

Taas hiukan erilainen ja uudella tavalla haastava puku ja esitysidea saavat vatsanpohjan perhoset heräilemään ja kovasti haluttaisi päästä aikakoneella jo marraskuuhun näyttämään lopputulosta lavalla asti! Pitää toivoa sekä itselle että kanssakisaajille kärsivällisyyttä, syksy tuntuu nyt pitkältä ja pimeältä, mutta se hurahtaa varmasti taas hujauksessa ohi ja kohtapa se jo onkin kisapäivä!

© Mialiina Cosplay Photography


Tanja “Pahisman” Hallikas
Pahisman

Olen cosplayannut vuodesta 2005, mutta vasta viime vuosina olen innostunut kisaamisesta. Kuulun Cosplay-Jedit -cossiryhmään ja rakastamme cosplayata tiiminä. Olemme kisanneet tiiminä, mutta nyt on aika myös kokeilla yksin kisaamista.

Mielipuuhaani cosplayn teossa on pienet yksityiskohdat, koska näpertely on lähellä sydäntäni. Tykkään cosplayata kaikenlaisia hahmoja, niin länsimaisista kuin japanilaisista lähteistä.

Odotan kisaa innolla, sillä tämä on ensimmäinen yksilökisani missä on myös mukana esitys. Tulen näyttämään lavalla paljon asennetta ja kimallusta!

Onnea kanssakisaajille ja nähdään sitten marraskuussa!

© Luka Kesto


Ronja “Roro” Valasma
Rillaroro Cosplay

Mä oon Roro, mutta kisaan myös ihan oikean nimeni, Ronja Valasma, alla. Cosplayta olen harrastanut noin 14-vuotiaasta asti, joten nyt alkaa olla kasassa 6 vuotta cosplayta. Olen osallistunut cosplayesityksiin ihan cosplayurani alusta alkaen ja myöhemmin olen myös tehnyt omiani. Viime vuonna kisasin SM-kisoissa ryhmäsarjassa ja voitimme Suomen mestaruuden.

Nyt olen kisassa mukana ihan yksilönä, ja lähden kisaan innoissani, sillä pääsen tekemään esitystä hahmolle, jota todella rakastan ja olen cossannut aiemmin.

Teidän kaikkien on parempi aloittaa cossinne nyt, niin ette joudu niin stressaamaan!

© Sami Räbinä


Thomas ”Hitsuwa” Granlund
Hitsuwa Cosplay

Tutustuin cosplayhin jo vuonna 2005, ja vuodesta 2010 eteenpäin minusta tuli todella aktiivinen conikävijä. Tein ensimmäisen pukuni alusta loppuun itse vuonna 2012. Kisaaminen kiehtoi minua, mutta pelkäsin lavaa aivan älyttömästi. Halusin kumminkin ylittää pelkoni ja mitä enemmän tuli kisattua, sitä enemmän kertyi itseluottamusta. Sijoituksia ei ole hirveämmin tullut, mutta kisakokemukset ovat tähän mennessä olleet täyttä kultaa.

Olen opiskellut vaatetusalaa päälle neljä vuotta, mutta harjoittelen vapaa-aikanani muitakin cosplayn osa-alueita kuten proppien tekemistä, maskeerausta ja peruukkien muokkausta. Pyrin mahdollisimman hyvin tasapainottamaan pukujeni kokonaisuuksia.

SM-kisat hieman toki jänskättää, mutta ei voi muuta kuin tehdä parhaansa ja mennä täysillä eteenpäin! Odotan myös mielenkiinnolla minkälaisia asuja ja esityksiä on luvassa muilta kisaajilta.

Tsemppiä aivan uskomattomasti kanssakisaajille! Tehkäämme parhaamme ja annetaan yleisölle aivan mahtava show!

© Mialiina Cosplay Photography


Laura “Laa Laa” Lipponen
Silent Cosplay

Harrastuksen aloitin jo vuonna 2007 ja vuosien varrella olen osallistunut moneen cosplaykilpailuun Suomessa ja ulkomailla. Nykyään en enää vain pyörähdä lavalla jos on mahdollisuus tehdä esitys. Yleensä yksilökisojen esitykseni ovat komediapohjaisia.

Odotan innolla SM-kisoja, joissa saan päästä vihdoin irti sisäisen (raivokkaan) kuningattareni! 😉 Toivon kaikkien kisaajien kisapäivän onnistuvan ilman ongelmia.

© Nyymix