Vuoden CMV

Tänä vuonna SM-kisoissa nähdään uusi sarja: Vuoden CMV:n eli Vuoden Cosplay Music Video.  CMV on lyhenne sanoista Cosplay Music Video, joka on on teos jossa yhdistyvät musiikki ja cosplay. Videolla ei ole lähdemaarajoituksia, eli videon voi luoda mistä tahansa lisenssoidusta lähteestä. 

Kilpailussa palkitaan paras CMV-tuotanto vuodelta 2019. Tuotannon voi toteuttaa yksi tai useampi cosplay-harrastaja, kuvaaja sekä editoija. CMV:t arvioi ennakkoon valittu tuomaristo. Tuomaroinnissa kiinnitetään huomiota mm. videon tarinaan ja tekniseen toteutukseen.

Kilpailun ilmoittautuminen avataan 14.7.2019 klo 19:00  ja suljetaan 31.7.2019 klo 19:00. Ilmoittautuminen tapahtuu Google Forms -lomakkeella, jossa pyydetään tietoja tuotantoryhmästä. Valmiit CMV:t tulee toimittaa kuitenkin vasta 30.10.2019 mennessä.

Hakulomake

Vuoden CMV -hakulomakkeen löydät täältä.

Cosplay Music Video

 1. 400 €
 2. 300 €
 3. 200 €
Säännöt – Vuoden Cosplay Music Video

HUOM! Sääntöjä päivitetty 22.7.2019

– Kilpailuun osallistutaan tuotantoryhmänä.

– Kilpailun finaaliin otetaan maksimissaan 6 tuotantoryhmää. Mikäli kilpailuun osallistuu yli 6 tuotantoryhmää, järjestetään esikarsinta. Esikarsinnassa ja finaalissa toimivat eri tuomaristot.

– Yksi tuotantoryhmä voi osallistua kilpailuun vain yhdellä CMV:llä. Tuotantoryhmän jäsenet voivat kuitenkin osallistua kilpailuun eri asemassa muissa tuotannoissa. Tarkennuksena: Mikäli henkilö osallistuu yhteen tuotantoon näyttelijänä, ei hän voi osallistua toiseen tuotantoon näyttelijänä, mutta voi osallistua esimerkiksi kuvaajana tai muussa asemassa.

– Tuotantoryhmissä tulee olla vähintään 50% osallistujia, jotka eivät ole muissa kisaan osallistuvissa tuotantoryhmissä. Tarvittaessa ota yhteyttä: cosplay@cosvision.fi

– Videon kokonaiskeston tulee olla 2-3:30 minuuttia. Kokonaiskestoon tulee mahduttaa kaikki videossa oleva materiaali mukaan lukien alku- ja lopputekstit.

Huom! Jokaisen videon alkuun tulee lisätä 10 sekuntia mustaa. Tätä ei tarvitse mahduttaa videon kokonaiskestoon, mutta kokonaiskeston tulee olla vähintään 2 minuuttia ilman 10 s mustaa.

– Alku- ja lopputekstit sekä mahdolliset animaatiot arvioidaan osana videota.

– Tuotannon tulee olla tehty vuoden 2019 aikana. HUOM. Suunnittelu voi olla aloitettu jo aiemmin, mutta kuvausten ja editoinnin tulee tapahtua vuoden 2019 aikana.

– Tuotantoryhmän tulee tehdä editointi itse eli esimerkiksi leikkaajan tulee olla tuotantoryhmän jäsen.

– Kisaan osallistuvalla CMV:llä ei saa kilpailla muissa tapahtumissa vuoden 2019 aikana.

– Tuotantoryhmä on itse vastuussa tarvittavista luvista ja tuotantoon vaikuttavista kuluista. Cosvision ry ei vastaa tarvittavista luvista videon tekoon tai sen esitykseen.

– Videossa käytettävän äänen ei tarvitse olla tekijänoikeusvapaata. Tuotantoryhmä vastaa itse mahdollisista tekijänoikeuskorvauksista.

– Tuotannon jäsenille ei saa maksaa rahallista korvausta tai palkkaa editoinnista tai muusta videoon liittyvästä materiaalista. Tarvittaessa ota yhteyttä: cosplay@cosvision.fi

– Videota ei saa esittää ennen tapahtumaa mikäli video pääsee finaaliin asti. Tapahtuman jälkeen tuotanto voi halutessaan julkaista videon.

– Säännöistä poikkeaminen voi vaikuttaa lopullisiin pisteisiin.

Tuotantoryhmän tulee toimittaa kilpailuun seuraavat  materiaalit:

– Excel-tiedosto, jossa näkyy tuotantoon osallistuneet ja heidän asemansa.

HUOM! Hakuvaiheessa työryhmästä riittää alustava Excel-tiedosto. Lopullinen tiedosto tulee toimittaa lokakuun alkuun mennessä.

– Video, seuraavin ohjein:

   • Resoluutio 1920×1080
   • Format h264
   • Frame rate 25
   • Stereo ääni / 48 kHz
   • Tiedostomuoto: avi, mp4, mov tai wmv.
   • Kesto 2-3:30 min + 10 sekuntia mustaa ruutua.
   • Ns. “elokuvajuliste”, joka toimitetaan .jpg-muodossa.

Kilpailun ilmoittautuminen avataan 14.7.2019 klo 19:00  ja suljetaan 31.7.2019 klo 19:00. Ilmoittautuminen tapahtuu Google Forms -lomakkeella, jossa pyydetään tietoja tuotantoryhmästä. Valmiit CMV:t tulee toimittaa kuitenkin vasta 30.10.2019 mennessä.

Jokaiselle tuotantoryhmälle tarjotaan X määrä lippuja tapahtumaan. Mikäli koko tuotantoryhmä haluaa osallistua tapahtumaan, tulee loput liput hankkia itse. Toivomme, että tapahtumaan osallistuu vähintään yksi henkilö edustamaan tuotantoryhmää.

 
Arviointikriteerit
 1. Videon leikkaus on onnistunut.
 2. Videon värimäärittely tukee kokonaisuutta.
 3. Videon tarina on ymmärrettävä ja selkeä.
 4. Kameratyöskentely on sujuvaa ja kuvaus tukevat tarinaa.
 5. Lavastus ja miljöö toimii osana tarinaa.
 6. Näyttelijäntyö tukee videota.
 7. Videon grafiikat ja animointi ovat toimiva osa kokonaisuutta.
 8. Video säilyttää illuusionsa (klaffivirheet ja muut videoon kuulumattomat asiat eivät näy kuvissa).
 9. Näyttelijöiden cosplayt vaikuttavat aidoilta ja sopivat näyttelijöille.
 10. Videon kokonaisuus on eheä ja edustaa tuotantoa.

Jokaisen tuomarin on mahdollisuus antaa jokaisesta kohdasta -1, 0 tai 1 piste oman harkintansa mukaan. Tämän lisäksi tuomaristo päättää yhdessä keskustellen kilpailun voittajan.