Vuoden Cosplay-kuva

Kisaajahausta

Vuoden Cosplaykuva on valokuvakilpailu, joka on tarkoitettu cosplay-kuvaajille ja -malleille. Kilpailun voittajat valitsee tuomaristo, joka koostuu kokeneista cosplay-kuvaajista.

Kisaajahaku alkaa 1.8.  ja päättyy 31.8. Kisaajaksi haetaan hakulomakkeella. Linkki hakulomakkeelle julkaistaan tällä sivulla ja sosiaalisen median kanavissamme. Mikäli kisaan osallistuu yli 15 kuvaa, järjestetään esituomarointi.

Viimeinen kuvan julkaisu- ja ilmoittautumispäivämäärä on 30.9.2018 klo 20.00. Tämän jälkeen toimitettuja / julkaistuja kuvia ei hyväksytä kilpailuun.

Säännöt
 1. Kilpailuun osallistutaan kuvaajan ja mallin/mallien yhteistyönä. Kuvaaja voi osallistua maksimissaan kahdella (2) kuvalla, joista vain toisella on mahdollista päästä finaaliin. Cosplayaaja voi osallistua kilpailuun mallina enintään kahdella eri kuvaajalla.
 2. Kilpailussa järjestetään esituomarointi*, jossa valitaan kymmenen (10) parasta kuvaa, jotka arvioidaan finaalituomariston kesken. Esituomaroinnissa ja finaalituomaristossa toimivat eri tuomarit.

*Esituomarointi järjestetään mikäli kilpailuun osallistuu yli 15 kuvaa.

 1. Kisaan lähetetään valmis kuva sekä alkuperäinen raakakuva sellaisena kuin se on kamerassa. Kuva voi olla joko RAW (esimerkiksi DNG., PEFF., CR2.) tai käsittelemätön JPEG/TIFF.
 2. Kuvan pitkän sivun pituus tulee olla 2048 pikseliä.
 3. Kuva tulee lähettää jakosivulla kuten Dropbox tai Google Drive.
 4. Kuva tulee olla aikaisemmin julkaistu photoshoot-kuva. Kuvaa voi olla käytetty photoshoot kilpailussa vuoden 2018 aikana.
 5. Kuva tulee olla otettu ja julkaistu vuoden 2018 aikana. Kilpailuun ei hyväksytä kuvia, jotka on otettu ja julkaistu aiemmin kuin 1.1.2018.
 6. Kuva tulee nimetä seuraavan ohjeistuksen mukaisesti: esim. kuvaajannimi_raw.dng ja kuvaajannimi_edit.jpg
Tuomarointikriteerit
 1. Tekninen osaaminen kuvassa (onko kuva palanut, terävyys, leikkaantuvatko varpaat pois etc.).
 2. Mallin/mallien ohjeistus ja/tai luonnollisuus kuvassa.
 3. Lähde-/hahmouskollisuus.
 4. Kuvan vaikuttavuus.
 5. Kuvan tarkoituksellisuus ja/tai tarina.
 6. Kuvauspaikan mahdollinen kekseliäs käyttö.
 7. Kuvan sisältö