Vuoden Cosplay-kuva

Kisaajahausta ja palkinnoista

Vuoden Cosplaykuva on valokuvakilpailu, joka on tarkoitettu cosplay-kuvaajille ja -malleille. Kilpailun voittajat valitsee tuomaristo, joka koostuu kokeneista cosplay-kuvaajista.

Kisaajahaku alkaa 1.8. klo 19:00 ja päättyy 31.8.2019 klo 19:00. Kilpailuun haetaan Google Forms -lomakkeen kautta. Mikäli kisaan osallistuu yli 15 kuvaa, järjestetään esituomarointi.

Hakulomakkeen löydät täältä.

Vuoden Cosplay-kuva

  1. 200 €
  2. 150 €
  3. 100 €
Säännöt – Vuoden Cosplay-kuva

– Kilpailuun osallistutaan kuvaajan ja mallin/mallien yhteistyönä. Kuvaaja voi osallistua maksimissaan kahdella (2) kuvalla, joista vain toisella on mahdollista päästä finaaliin. Cosplayaaja voi osallistua kilpailuun mallina enintään kahdelle eri kuvaajalle.

– Kilpailussa järjestetään esituomarointi*, jossa valitaan kymmenen (10) parasta kuvaa, jotka arvioidaan finaalituomariston kesken. Esituomaroinnissa ja finaalituomaristossa toimivat eri tuomarit.

* Esituomarointi järjestetään mikäli kilpailuun osallistuu yli 15 kuvaa.

– Kisaan lähetetään valmis kuva sekä alkuperäinen raakakuva sellaisena kuin se on kamerassa. Kuva voi olla joko RAW (esimerkiksi DNG., PEFF., CR2.) tai käsittelemätön JPEG/TIFF.

– Kuvan pitkän sivun pituus tulee olla 2048 pikseliä.

– Kuva tulee toimittaa pilvipalvelun, kuten Dropbox tai Google Drive, kautta.

– Kuvan tulee olla aikaisemmin julkaistu photoshoot-kuva. Kuvalla on saanut osallistua photoshoot-kilpailuun vuoden 2019 aikana.

– Kuvan tulee olla otettu ja julkaistu vuoden 2019 aikana. Kilpailuun ei hyväksytä kuvia, jotka on otettu ja julkaistu aiemmin kuin 1.1.2019.

– Kuva tulee nimetä seuraavan ohjeistuksen mukaisesti: esim. kuvaajannimi_raw.dng ja kuvaajannimi_edit.jpg

 

Tuomarointikriteerit – Vuoden Cosplay-kuva

– Tekninen osaaminen kuvassa (onko kuva palanut, terävyys, leikkaantuvatko varpaat pois jne.)

– Mallin/mallien ohjeistus ja/tai luonnollisuus kuvassa

– Lähde-/hahmouskollisuus

– Kuvan vaikuttavuus

– Kuvan tarkoituksellisuus ja/tai tarina

– Kuvauspaikan mahdollinen kekseliäs käyttö

– Kuvan sisältö

Jokaisen tuomarin on mahdollisuus antaa jokaisesta kohdasta -1, 0 tai 1 piste oman harkintansa mukaan. Tämän lisäksi tuomaristo päättää yhdessä keskustellen kilpailun voittajan.