Yksilökisaajat

© UruharaFC
Päivi Asikainen

Cosplayjoukkue UruharaFCstä tuttu Päivi Asikainen on 29-vuotias kangaspukuihin erikoistunut ansioitunut cosplaykilpailija. Hän on harrastanut cosplayta vuodesta 2009 lähtien.

Asikainen on valmistanut yli 25 cosplayasua + lukuisia muita rooliasuja ja muotivaatteita. Hän kilpaillut yli 30 kertaa erilaisissa pukukilpailuissa mm. Nordic Cosplay Championship, European Cosplay Gathering ja World Cosplay Summit, ja tuomaroinnut cosplaykilpailuja 17 kertaa.

Facebook: UruharaFC

© Merry All-Nighter
Elina Rimpiläinen
Siis moi! Olen puolitoista vuosikymmentä cosplayta harrastanut skenefossiili, joka tykkää esiintyä ja tehdä kenkiä.  Olen viime vuosina viettänyt runsaasti aikaa cosplaykisojen tuomaristoissa ja kaipuu kisalavalle on ollut kova.
 
Olen tarinankertoja, niin siviilissä kuin lavallakin, ja puvuntekijänä arvostan erityisesti siististi prässättyjä saumoja. Viimeisten parin vuoden aikana olen hurahtanut nahkatöihin, mikä näkyy hyvin selkeästi myös kisapuvussani.
 
En malta odottaa, että pääsen esittämään skittini, joten #SMkuumotus alkaa N-Y-T nyt!

Facebook: Elina Cosplay

© Saara
Aika ”Tilkku” Lamminsalo

Moi! Olen Tilkku, suuruudenhullu cossaaja Tampereelta. Cosplayta olen harrastanut kohta kuusi vuotta ja pukuja on kertynyt kaapin perälle päälle kaksikymmentä.

Esiintymisestä pidän myös ja kokemustakin siitä on kertynyt kymmenisen vuoden tanssiharrastuksen, sekä pienimuotoisen teatteriharrastuksen takia.

Cosplayssa pidän kaikenlaisesta näpräämisestä sekä haasteiden kohtaamisesta. Peruukkien työstäminen ja pienten yksittäisten yksityiskohtien tekeminen on minulle kaikkein mielekkäintä!

Instagram: @tilkkucos

© Pixeffect Photography
Thomas ”Tor-Leif Design” Granlund

Moi, olen Thomas Granlund/Tor-Leif Design, aktiivinen cossaaja vuodesta 2010 eteenpäin. Opiskelen vaatetusalan artenomiksi ja keskityn pääosin tekstiileihin, mutta vapaa-ajalla harjoittelen proppien tekemistä, maskeerausta ja kaikenlaista cosplayhin liittyvää. Henkilönä olen nöyrä ja täynnä huonoja puujalkavitsejä.

On aivan huikea fiilis päästä takaisin lavalle vuoden tauon jälkeen ja odotan innolla minkälaista settiä on luvassa GameXpossa tänä vuonna. Mahdottomasti paljon tsemppiä myös kanssakisaajille. Muistakaa välillä levätä, syödä ja pitäkää myös itsestänne huolta.

Tehkäämme parhaamme ja annetaan yleisölle upea show!

Facebook: Tor-Leif Design

© Punapanda
Taija Karppinen

Heissan! Olen Taija, ja olen harrastanut cosplayta noin kymmenen vuotta. Olen kisannut muutamassa kisassa aiemmin, joista viimeisin oli World Cosplay Summitin finaali Japanissa 2017.

Lähden kisaan innolla ja odotan palavasti taas lavalle pääsyä.

Facebook: Taimaakar Cosplay

© Madu
riko

Moikka, olen pitkän ajan cossaaja, jota useammin näkee lavan takana auttamassa kuin itse kisaamassa. Pidän uusista haasteista puvuissa ja erilaisista työskentelymetodeista.

Odotan innolla, että pääsee lavalle asti pitkästä aikaa esityksellä!

© Matias Tukiainen
Liisa ”Volpicosplay” Luukka

Hei, olen Liisa ”Volpicosplay” Luukka, 21-vuotias vaatetusmuotoilun opiskelija Hämeenlinnasta. Aloitin cosplayn vuonna 2010, joten nyt tuleekin jo kahdeksas vuosi tämän harrastuksen parissa!

Cosplayssa parasta minulle on se, kuinka jokaisen puvun jälkeen näen kehityksen, (puvut eivät enää tuhoudu conin aikana.) Cosplayn myötä hakeuduin myös vaatetusalalle, jotta oppisin tekemään pukuja paremmin, muuten täysin itseoppineena ahertajana.

Nähdään GameXpossa!

Cure WorldCosplay: volpicosplay

 

© Henna Jylhä
Veeraton

Moi! Mun nimi on Veeraton ja musta tuntuu, että toistan itseäni aina näissä esittelyissä. Joten kokeillaan jotain muuta.

Rakastan cosplayssa esiintymistä ja ongelmanratkaisua, ne on niitä yksiä juttuja mitkä saa jatkamaan harrastamista jo 10-vuoden ajan. Jos saisin päättää, voisin harrastaa cosplayta vaikka loppuikäni ja vielä vanhoilla päivilläni ommella pukuja kiikkustuolissa.

Arvostan tässä harrastuksessa ihmisten innovatiivisuutta, monenlaisia taitoja ja kykyjä mitä ihmiset ihan cosplayn takia opettelevat! Musta myös tuntuu että me pidetään yllä meidän teatteriperinteitä omalla tavallamme näin. Se on kivaa mun mielestä.

Odotan että pääsette näkemään mun esityksen, koska oon suunnitellut sitä varoen eteenpäin kohti täydellisyyttä. Lavalla tulette näkemään räjäyttävää toimintaa ja erilaisia tunteita.

Marraskuussa nähdään hihii!

Blogi: Veeraton

© Sonoko - Edit: starnacho
rillarolo

Hei! Olen Roro ja osallistun SM-kisoihin kolmatta kertaa, toista kertaa yksilönä. Cosplayta on tullut harrastettua seitsemän vuotta ja sen aikana on tullut paljon esiintymiskokemusta. Toivon siis että tulette pitämään esityksestäni.

Facebook: rillarolo

© Luka Kesto
Tanja ”Pahisman” Hallikas

Olen cosplayannut vuodesta 2005, mutta vasta viime vuosina olen innostunut kisaamisesta. Yleensä kisaan tiiminä ystävieni kanssa, mutta päästyäni viime vuoden SM-kisojen karsintaan, tuli halu osallistua uudestaan yksilönä ja katsoa kuinka paljon tässä vuoden aikana olen kehittynyt.

Tälläkin kertaa cosplay-asuun liittyy pientä näpertelyä, mutta peruukki ja mekko ovat silti pääosassa. Olen erittäin innoissani kisasta, vaikka hahmoni teema saattaakin olla vertahyytävä, en tule jättämään ketään kylmäksi.

Toivotan onnea kanssakisaajille. Nähdään iloisissa merkeissä ja jännätään yhdessä bäkkärillä.

Cure WorldCosplay: Pahisman