Yksilökisaajat

Tänä vuonna Cosplayn SM-kisoissa yksilösarjan suomenmestaruudesta kisaa 9 kisaajaa eri puolilta Suomea. 

© Mikko Karsisto

Erika ”Dragoneri”

Heips! Täällä sitä ollaan toista kertaa kisaamassa SM- kisoissa ja jännittää lähes yhtä paljon kuin silloin ekalla kerralla! 

Cosplayta olen harrastanut reilut kolme vuotta. Tämä harrastus veikin niin vahvasti mennessään, että tänä aikana olen ehtinyt tehdä yli kymmenkunta pukua sekä haastaa itseäni kisalavoilla. Yksi suurimmista haaveistani onkin, että pääsisin edustaman Suomea ulkomaille! 

Mahtavat kisat tulossa ja mikä tärkeintä pidetään hauskaa!

Seuraa Erikaa Instagramissa: @dragoneri

© Tony Suojanen

Karo

Hei, olen Karo ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2008! Olen pari kertaa kokeillut onneani NCC- karsinnoissa ja nyt ajattelin että on vihdoinkin aika kokea myös SM-kisat. Odotan innolla tulevaa kisaa, sillä asuni on viime vuoden Traconin NCC- karsinnoista tuttu mutta lähestulkoon kokonaan uusiksi tehty Link. Toivon naurattavani yleisöä myös tällä kertaa esitykselläni, nähdään SM:issä!

© Nyymix

Crella

Hei, olen Crella! Cosplay-harrastaja vuodesta 2015. Takanani on jo useampi cosplay-kisa vuosi sekä yksin että kaverin kanssa. Nautin esiintymisestä ja cosplay-esitysten keksiminen ja suunnittelu on minulla melkein pakkomielle. Olen yksi niistä harrastajista, jotka miettivät yön pimeinä tunteina, miksi ”joku” valitsi taas näin monimutkaisen cossin ja tuhoaa pari suklaalevyä samalla. Yritän aina myös oppia ja kokeilla jotain uutta jokaisessa cossissa, mikä saattaa välillä osoittautua ”pieneksi” haasteeksi. Kanssakisaajille tsemppiä, juokaa kahvia sekä muistakaa nukkua! Nautitaan tulevasta kisasta ^^

Seuraa Crellaa Instagramissa: @crellacosplay

© qpeura

luuakuu

Olen Kuutti (tai luuakuu) ja tein ensimmäisen cosplaypukuni vuonna 2012. Cosplayssä pidän erityisesti siitä, kuinka monipuolinen harrastus on ja kuinka cosplaytä voi myös harrastaa niin monin eri tavoin. Itselläni on myös viha-rakkaussuhde erilaisia cossiongelmanratkaisutehtäviä kohtaan. Parasta kuitenkin on se, kun laittaa puvun päällensä, katsoo peiliin ja huomaa oikeasti muistuttavansa hahmoa, jota pukuilee!

© Aino Peltokoski

Kaisa ”Sonoko” Sarvela

Hei, olen Kaisa, myös nimimerkillä Sonoko kulkeva cosplayharrastaja Oulun seudulta. Ammatiltani olen ompelija ja cosplayssa rakastan pienen ja sievän piipertämistä ja ihania luonnonmateriaaleja. Kiipeän lavalle innoissani uudesta esityksestä ja asusta toivoen että esitykseni tuottaa kyseisen pelin tunteville yhtä suurta iloa kuin itse olen peliltä saanut.

Seuraa Kaisaa Facebookissa: Sonoko Cosplay

© AG cosplay & photography

rillaroro

Hei! Olen Roro ja osallistun nyt cosplayn SM-kisoihin neljättä kertaa (kolmatta kertaa yksilönä). Olen harrastanut cosplayta nyt päälle 8 vuotta sekä tehnyt ja osallistunut esityksiin melkein yhtä pitkään. Minulla on pitkä tanssitausta ja nykyisin suurin osa esityksistäni on tanssiryhmä BLUFFIN riveissä. Valmistuin kesällä sähkötekniikan kandidaatiksi, mikä ei puvuissani juurikaan näy sillä kirjailen mielummin tuntitolkulla sen sijaan että yrittäisin lisätä asuihin esim. Ledejä.

Seuraa Roroa Instagramissa: @rillaroro

© Hanna Hyttinen

Aki “Iora” Orakas

Olen cossannut ja kisannut vuosina 2005-2017 nimimerkillä Asagi. Pidin totaalisen cosplay-tauon parin viime vuoden ajan, mutta alan taas saada ideasta kiinni. Tämän ikäisenä ei enää jaksa kannattaa ideologiaa ”cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä”, vaan haluan tehdä omien rajojen mukaan. Nykyisin pyrin käyttämään myös enemmän kierrätysmateriaaleja sekä välttämään kertakäyttökulttuuria.
© Mikael Peltomaa

Saaraz

Hei! Olen Saaraz ja pitkän ajan cosplayharrastaja vuodesta 2007 alkaen

Cosplay on ollut alusta asti ollut intohimoinen harrastus, jossa saan laajasti tuoda omaa näkemystä puvuista todellisuuteen. Pukujen teon lisäksi tuomalla puku henkiin on aina mahtavaa luoda esityksiä, joka antaa hahmon luonteen ja tarinan, joten odotan innolla nauttivan uudesta esityksestänikin.

Odotan innolla kisaa ja jännitystä kisata mahtavien kanssakisaajien kanssa.

Seuraa Saarazia Instagramissa:  @saaraz_cosplay
… ja Facebookissa: Saaraz Cosplay

© pprpoiq.jpg

Eric “Stark_will_fix_it_all” Huttunen

Huomenta kaikille,

Olen 21-vuotias kuumaliimaan näppinsä polttanut cossaaja, joka on pyörinyt cosplay-piireissä jo 10-vuotta. Harrastuksen alkupuolella huomasin että rakastin pukuja joissa piti väkertää pieniä yksityiskohtia ja armoreita, joten tein siitä addiktioni. Siitä kehittyi myös perfektionismi joka auttoi luomaan toinen toistaan suurempia projekteja.

Jotkut tuntevat minut rakkaudestani armoreihin – toiset mitä ihmeellisimmistä yksityiskohdista mitä pukuihini toin. Mutta jokin mistä minut ainakin tunnistaa on Tony Stark.

Seuraa Ericiä Instagramissa: @stark_will_fix_it_all