Cosplayn SM-kilpailut

Kisaajahausta ja palkinnoista

Cosplayn SM-kilpailussa
 kilpailijat kilpailevat itsevalmistamissaan asuissa lisenssoiduista lähteistä. Kilpailijat suunnittelevat ja toteuttavat esityksen, jossa voi hyödyntää lavasteita, musiikkia, ääniraitoja sekä videotaustaa. Kilpailua arvioi arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu ansioituneista cosplay-harrastajista sekä Cosplayn SM-alumneista. Tuomaristo arvioi kilpailijoiden asut sekä esityksen.

Yksilö- ja parisarjan kisaajahaut alkavat 1.7. klo 19:00  ja päättyvät 15.7.2019 klo 19:00.  Parisarjan jatkohaku järjestetään 28.7.-11.8. Kisaamaan haetaan Google Forms -lomakkeen kautta ja kisaajat valitaan hakemuksen perusteella.

Hakulomakkeet

Yksilösarjan hakulomakkeen löydät täältä.
Parisarjan hakulomakkeen löydät täältä.

Cosplayn SM-kilpailu: Yksilösarja

200 € ja edustuspaikka Nordic Cosplay Championshippiin
150 €
100 €

Cosvision ry myös maksaa NCC-edustajan avustajan lennot Ruotsiin.

Cosplayn SM-kilpailu: Parisarja

400 € ja edustuspaikka Clara Cow’s Cosplay Cuppiin
300 €
200 €

  28

HUOM! Sääntöjä on päivitetty 20.3.2019

Säännöt – molemmat sarjat

– Pukujen tulee olla itse tehtyjä. Pienimuotoinen tuttavan tai perheenjäsenen avustus on sallittua, mutta siitä tulee ilmoittaa tuomaristolle. Muokattuja valmisvaatteita voi käyttää. Valmiina ostettuja tai mittatilauspukuja ei hyväksytä. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä cosplaykisavastaavaan.

– Kilpailuun saa osallistua puvulla, jolla on kisattu aiemmin. Kilpailuun ei kuitenkaan saa osallistua puvulla, jolla on voittanut karsinnan* ja/tai edustanut finaalissa*. (*ECG, ECC, NCC, CWM, CSM, WCS.) HUOM. Edustusmatkan muissa tilaisuuksissa käytetyillä puvuilla saa osallistua kilpailuun, mikäli niillä ei ole edustettu finaalin kilpailussa.

– Pukujen tulee olla samasta lisensoidusta lähteestä. Puvut eivät saa olla osallistujan omia designejä tai perustua julkaisemattomiin lähteisiin. Puvuista tulee siis olla kaupallisesti julkaistuja kuvia. Epäselvissä tilanteissa otathan yhteyttä cosplaykisavastaavaan.

– Puvussa tulee pystyä liikkumaan rappusia ylös ja alas.

– Esityksen tulee olla pituudeltaan 2–3 minuuttia ja lavan järjestelyyn saa kulua enintään 30 sekuntia. Lavasteet tuodaan lavalle kisaajien puolesta.

– Lavalle saa tuoda maksimissaan kaksi lavastetta. Fyysisesti toisissaan olevat esineet (esim. pöytä ja tuoli) lasketaan yhdeksi lavasteeksi. Yhden lavasteen maksimikoko on 2 m × 2 m × 2 m. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä cosplaykisavastaavaan.

– Kilpailuun osallistuvien tulee toimittaa valitsemansa musiikki, ääniraita tai videotiedosto cosplaykisavastaavalle annettuun deadlineen mennessä. Musiikin alkuperämaata koskien ei ole rajoituksia. Kilpailijat saavat tarkemmat ohjeet taustamateriaaleista sähköpostilla.

– Kilpailussa on mahdollista käyttää myös videota. Video heijastetaan videotykin avulla kilpailijan selän taakse esityksen aikana. Jos kilpailija käyttää videota, tulee äänen ja videon olla samassa tiedostossa. Kilpailijat saavat tarkemmat ohjeet taustamateriaaleista sähköpostilla.

– Jokaisen kisaajan tulee toimittaa valotoiveet cosplaykisavastaavalle.

– Esitysten aikana lavalle ei saa levittää MITÄÄN siivoamista vaativaa. Esimerkiksi nestemäisiä tai jauhomaisia aineita (kuten tekoveri, jauheet), glitteriä tai terälehtiä. Mikäli kisaaja rikkoo tätä sääntöä, kisaaja ei voi sijoittua palkintosijoille.

– Osallistujilta edellytetään sujuvaa suomen tai ruotsin kielen taitoa.

Vain yksilösarjaa koskevat säännöt

– Esityksen aikana kilpailija saa käyttää yhtä avustajaa. Avustaja saa pukeutua cosplay-asuun, mutta ei ole pakko. Jos avustaja on tuomareiden näkemyksen mukaan tärkeämmässä roolissa kuin itse kisaaja, tämä voidaan huomioida tuomaroinnissa miinuspisteillä. Avustajan asua tai proppeja ei arvioida, eikä avustaja vaikuta osallistujan pisteisiin.

– Kisaajan tulee olla täyttänyt 18 vuotta 14.11.2019 mennessä.

 
Vain parisarjaa koskevat säännöt

– Kilpailijoiden tulee osallistua pareina (2 hlö).

– Kilpailussa ei arvioida erikseen kisaajien pukuja, vaan puvut arvioidaan parin yleisen ilmeen mukaisesti. Pareilla ei ole mahdollisuutta avustajaan.

– Huomioitavaa on, että Cosplayn SM:n ja C4-finaalin säännöissä on eroavaisuuksia, joten kannustamme lukemaan C4-finaalin säännöt huolellisesti. Esimerkiksi C4-finaalissa asut live action -lähteistä kuten elokuvista ja tv-sarjoista eivät ole sallittuja.