Ryhmäkisaajat

Tänä vuonna Cosplayn SM-kisoissa ryhmäsarjan suomenmestaruudesta kisaa kuusi paria. Löydät heidän esittelynsä myös Facebook-sivultamme.


Tytti ”Pret-Ty” Hätinen & Tekla ”megurinemagnet” Kokkonen

Tytti

Olen ollut cosplayn parissa jo vuodesta 2013 ja ennättänyt tehdä parisenkymmentä pukua tänä aikana. Cosplaykisoissa olen sijoittunut useaan kertaan, mutta viimeisimmästä kilpailustani on jo jonkin aikaa, joten olen lavalle palaamisesta todella innoissani! Nähdään Messukeskuksella!

Tekla

Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2010. Olen niin kisannut kuin sijoittunut useaan otteeseen, joista viimeisin on 2017 Desuconin ECC-karsinnan kolmas sija. Olen erittäin innoissani kisasta, toivottavasti esityksemme on viihdyttävä! Onnea pukujen tekemiseen myös kanssakisaajille!

© Milla Köykkä | Rea Rautamies


Satu & Päivi Asikainen

Satu

Olen aloittanut cosplayn vuonna 2009 ja pidän erityisesti peruukkien ja proppien tekemisestä sekä näytösten että ääninauhojen suunnittelusta. Yhdessä kaksoissiskoni Päivin kanssa muodostamme cosplaykaksikon UruharaFC ja olemme mm. edustaneet World Cosplay Summitissa 2013 ja voittaneet cosplayn suomenmestaruuden 2015.

Idea kisapuvuistamme ja näihin kuuluvasta mahtipontisesta näytöksestä on pyörinyt päässäni jo pari vuotta, joten on aivan mahtavaa päästä viimeinkin tuomaan tämä kokonaisuus lavalle!

Pari viimeisintä vuotta olen pyörinyt cosplayn SM-kisojen backstagella ja siellä on aina ollut hyvä ja avoin tunnelma sekä kisaajien että kaikkien muidenkin puolesta. Toivottavasti sitä on tänäkin vuonna luvassa ja myös uudet kilpailijat pääsevät nauttimaan tästä!

Päivi

Olen harrastanut cosplayta ja kilpaillut cosplaykilpailuissa vuodesta 2009 lähtien. Vuonna 2013 edustin Suomea yhdessä siskoni Satun kanssa World Cosplay Summitissa. 2014 kilpailin voitokkaasti Nordic Cosplay Championship -kilpailussa, ja 2015 voitin siskoni kanssa cosplayn suomenmestaruuskilpailun joukkuesarjan.

Aion keskittyä oman joukkueen varmaan ja vakaaseen suoritukseen. Pientä jännitystä on hyvä olla olemassa. Odotan mielenkiinnolla millaisia asuja ja esityksiä tänä vuonna kilpailussa nähdään!

Cosplay on rakkautta hahmoja ja sarjoja kohtaan. Toivon tämän rakkauden valaisevan kisalavat marraskuussa!

© JKameko Valokuvaus


Sonja “Sona” Haapanen & Romina Miinalainen
CrisisCosplay & ZAKU

Tässä Sona & Romina (tunnetaan myös nikeillä CrisisCosplay ja Zaku)! Olemme pari cossaajaa, joita yhdistää useat lempisarjat sekä tietenkin palava halu toteuttaa upeita cosplaypukuja ja tavata uusia ihmisiä cosplayn kautta! Löysimmekin itse toinen toisemme kisatessamme vuoden 2016 Eurocosplay-karsinnoissa, missä Romina sijoittui 3. ja Sona 2. sijalle. Päätimme tuolloin toteuttaa jonkin paricosplayn, ja katseemme päätyivätkin lopulta kohti Cosplayn suomenmestaruuskisoja.

Olemme erittäin innoissamme kisaan lähtemisestä, ja hiukan jopa jännittääkin…! Toivotamme onnea kaikille kanssakisaajillemme: Muistakaa myös pitää huolta itsestänne, eli syökää, juokaa ja levätkää riittävästi, sekä ennen kaikkea pitäkää hauskaa! Nähkäämme GameExpossa!

© Kai K. | Tytti Levänen


maucival & niancelot
@maucival & @niancelot

Olemme cosplayta harrastavat sisarukset Helsingistä. Olemme pitkään tehneet paricosseja yhdessä ja kisaaminen parina tuntui luontevalta seuraavalta askeleelta. Niancelot aloitti meistä cosplayn ensimmäisenä vuonna 2011 ja Maucival seurasi perässä vuonna 2014.

Niancelotilla on jo muutama cosplay-kisa takanaan, mutta Maucivalille tämä on ensimäminen laatuaan. Sisarustausta tekee meistä vahvan tiimin ja jaamme samat standardit ja taidot pukuja tehdessä.

Jännityksestä huolimatta odotamme kisaa innolla ja toivomme, että pystymme kaikki yhdessä tarjoamaan katsojille parhaan mahdollisimman shown!

Pysykää lujana toverit! Marraskuussa nähdään!

© Tamameru


Matti ”Kireanikin” Iso-Järvenpää & Tiia-Riitta ”SourCherry” Saarinen
Kireanikin

Cosplay on ollut meillä molemmilla harrastuksena pidemmän aikaa, ja vuosittain olemme pyrkineet haastamaan itsemme uusilla tekniikoilla ja materiaaleilla. Voisi sanoa, että vuoden 2014 jälkeen olemme ottaneet harrastuksen vähän enemmän tosissaan.

Tämä kisa tuli vähän yllätyksenä ja nyt jännittää! On hienoa päästä näkemään muiden pukuja, materiaalivalintoja ja tekniikoita. Tsemppiä kaikille kisaan!

© JKameko Valokuvaus


Petra ”Lunatar” Lindström & Henna ”Jatek” Kuhlberg
Lunatar Cosplay & Jatek Cosplay

Olemme kaksi intohimoista cosplayaajaa Tampereelta, joiden molempien cosplaymatka alkoi vuonna 2009. Pukuja olemme tehneet yhdessä harrastuksen aloittamisesta alkaen ja conien kisalavoilla meidät on voinut nähdä sekä yhdessä että yksin.

Kisapukujemme teossa pyrimme keskittymään vahvuuksiimme ja auttamaan toinen toisiamme parhaamme mukaan, koska ”luottamus ystäviin on ystävyyttä”! Meistä on todella hauskaa päästä esiintymään yhdessä ja odotamme innolla, millaisia esityksiä muut kisaajat ovat saaneet aikaan. Tsemppiä kaikille ja toivottavasti nautitte esityksestämme sekä puvuistamme yhtä paljon kuin me niiden tekemisestä!

Nähdään GameXpossa!

© Mialiina Cosplay Photography