Cosplayn SM-kilpailut,  Uudistukset

Olemme osa Clara Cow’s Cosplay Cupia!

Tänä vuonna uutuutena Cosplayn SM -kilpailujen parisarjan voittajien pääpalkintona on edustusmatka Clara Cow’s Cosplay Cup -kilpailuun Hollannin Animeconiin. Kilpailu tunnetaan myös nimellä C4. Kilpailuun osallistuu edustajia miltei kahdestakymmenestä maasta ja osa matkustaa finaaliin Euroopan ulkopuolelta. Kilpailussa arvioidaan parien asut sekä esitys, mutta pisteytyksessä esityksellä on hieman suurempi painoarvo. C4-finaalin voittajaparille maksetaan matka Japaniin sisältäen taksit, hotellin ja junapassit. Lisää C4:sta voi lukea englanniksi täältä.

Tämän pääpalkinnon myötä vuoden 2018 parisarjan voittajat Rullarinkeli ja Savustettu Lumipallo lähtevät ensimmäisinä edustamaan Suomea Clara Cow’s Cosplay Cupiin! C4-finaali järjestetään kesäkuussa 2019. Toivotamme heille onnea ja menestystä edustusmatkalle!

Kuvat: Kaisa Sarvela - Sonoko Cosplay
Sääntömuutoksia

Uuden pääpalkinnon myötä Cosplayn SM -kilpailujen parisarjaan tulee hieman sääntömuutoksia. Huomioitavaa on, että Cosplayn SM:n ja C4-finaalin säännöissä on eroavaisuuksia, joten kannustamme lukemaan C4-finaalin säännöt huolellisesti. Esimerkiksi C4-finaalissa asut live action -lähteistä kuten elokuvista ja tv-sarjoista eivät ole sallittuja.

Cosplayn SM -kilpailujen tuomarointikriteeristön pisteytystä on muutettu esitysten osalta: ennen esityksistä sai maksimissaan 10 pistettä ja muutoksen myötä maksimimäärä nousee 20 pisteeseen.

Tämän lisäksi säännöissä tarkennetaan, että kisaajaparin asujen tulee olla samasta lisensoidusta lähteestä.

C4:n vuoksi tehtyjen muutosten lisäksi Vuoden Cosplay-kuvan sääntöjen tuomarointikriteeristöön on lisätty pisteytys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *