Cosplayn SM-kilpailut,  Uudistukset

Vuoden 2019 Cosplayn SM-kilpailujen valmistelut alkavat

Tämän vuoden Cosplayn SM-kilpailujen valmistelut on aloitettu! Olemme uudistaneet SM-kilpailujen sääntöjä ja lisänneet kilpailuihin uuden sarjan – Vuoden CMV. CMV on lyhenne sanoista Cosplay Music Video, joka on on teos jossa yhdistyvät musiikki ja cosplay. 

Lisäksi tuotantotiimimme on kasvanut kahdella jäsenellä: uusi kisavastaavamme on Lydia Mccarthy ja markkinointi- ja viestintävastaavamme on Hanna Paukkola.

Sääntömuutoksista, striimauksesta ja kisatallenteesta

Tänä vuonna Cosplayn SM-kilpailuissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttö kisaesityksissä! Kisaajien toive on kuultu. Sääntömuutoksen myötä tulevia Cosplayn SM-kisoja ei striimata eikä niistä julkaista kisatallennetta. Sen sijaan julkaisemme after movie, jossa esitellään voittajat ja fiiliksiä itse kisoista.

Nyt Cosplayn SM-kilpailuihin voi osallistua myös puvulla, jolla on kilpailtu aiemmin. Kilpailuihin ei kuitenkaan saa osallistua puvulla, jos sillä on voitettu jonkin arvokilpailun karsinta ja/tai edustettu arvokilpailun finaalissa.

Löydät Cosplayn SM-kilpailujen hakuajat ja uudistetut säännöt täältä, Vuoden Cosplay-kuva -kilpailun hakuajan ja säännöt täältä ja Vuoden CMV-kipailun hakuajan ja säännöt täältä.

Kisat kisataan tuttuun tapaan GameXpossa

Myös tänä vuonna Cosplayn SM-kilpailut kisataan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä GameXpossa 15.-17.11.2019. Olemme lukeneet saadut kävijäpalautteet ja olemme tietoisia haasteellisista tiloista. Tähän olemme paneutuneet yhdessä Messukeskuksen kanssa ja etsimme ratkaisuja.

Uudet tiimin jäsenet

Kuten alussa mainitsimme on tuotantotiimimme kasvanut kahdella uudella jäsenellä. Kisavastaavamme Lydia Mccarthy eksyi sanojensa mukaan cosplayn pariin jo vuonna 2007. Siitä asti hän on käynyt useissa con-tapatumissa ja toiminut vapaaehtoisena työntekijänä sekä vastaavana. Cosplay-harrastajana hän pitää pukuilusta, valokuvauksesta ja cosplay-kilpailujen seuraamisesta. Hän on myös ollut tekemässä paria CMV:tä.

Ensimmäisestä con-tapahtumasta lähtien Lydia on aina käynyt katsomassa cosplay-kilpailut. Hänestä on ollut mahtavaa todistaa sitä tarmoa ja pukuloistoa kaikkien näiden vuosien ajan. Cosplay-kilpailut hän on nähnyt monesta näkökulmasta; hän  on toiminut cosplay-mammana, juontajana ja katsojana. Cosplayn SM-kilpailujen kisavastaavuuden hän on ottanut innoissaan vastaan.

Markkinointi- ja viestintävastaavamme Hanna Paukkola suoritti viime vuonna harjoittelunsa Cosvision ry:llä ja keskittyi erityisesti viime vuoden SM-kisojen tuotantoon. Häneltä löytyy kokemusta myös muista tuotannoista, joten markkinointi- ja viestintävastaavan pesti kuulosti hyvältä.

Hanna on on käynyt con-tapahtumissa 13 vuotta – omien sanojensa mukaan ”puolet elämästä”.  Cosplayta hän on seurannut ystäviensä harrastamisen kautta ja ollut katsomassa eri tapahtumien cosplay-kilpailuja. Hannasta on ollut hauskaa seurata, miten suomalainen cosplay on kehittynyt vuosien varrella ja on inspiroivaa olla nyt mukana myös kehittämässä sitä eteenpäin.

Hanna Paukkola, markkinointi- ja viestintävastaava
Lydia Mccarthy, kisavastaava
Cosplayn SM-sivujen ja Cosvision ry:n YouTube-kanavan uudistukset

Saimme palautetta, että sivuillemme toivottaisiin arkistoa edellisvuosien voittajista, kilpailijoista ja tuomaristoista, ja tätä alamme työstää tänä keväänä. Tulevan vuoden aikana julkaisemme myös edellisvuosien kilpailuista after moviet.

Toivottavasti nähdään SM-kisoissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *