Uudistukset

Cosplayn SM-kisat 2018 – mitä uutta?

Cosplayn SM-kisat vuosimallia 2018 kisataan jälleen GameXpossa Messukeskuksessa marraskuussa. Kahtena edellisenä vuonna kisat on järjestetty lauantaisin, mutta tänä vuonna kisat kisataan sunnuntaina 4.11. Päivän vaihdokseen on muutama hyvin käytännöllinen syy: kisojen harjoitukset voidaan nyt järjestää lauantaina, joten kisaajien ei tarvitse kiirehtiä arkipäivän jälkeen kisapaikalle, eikä meidän tarvitse jännittää kisoja edeltävien peliturnausten kestoa.

 

Mitä muuta uutta?

Kisapäivän vaihdos ei ole ainoa uudistus, jonka olemme tehneet. Tänä vuonna ryhmäsarja muuttuu parisarjaksi ja esityksissä tulee käyttää vain tekijänoikeusvapaata materiaaia kuten kuvia, videota, musiikkia, äänitehosteita ja dialogia. Syyt, miksi olemme päätyneet näihin ratkaisuihin, ovat hyvin yksinkertaisia. Olemme seuranneet nyt kolme vuotta ryhmäsarjan osallistujamääriä ja olemme huomanneet, että suurin osa sarjaan osallistujista on pareja. Kolmen vuoden aikana SM-kisoissa on kisannut vain yksi kolmen hengen ryhmä. Tästä syystä oli luonnollista muuttaa ryhmäsarja parisarjaksi.

Päätös siirtyä vain tekijänoikeusvapaan materiaalin käyttöön esityksissä ei ollut helppo. Olemme tätä pohtineet jo muutaman vuoden ajan käytännöllisistä syistä johtuen. Tekijänoikeusvapaan materiaalin käyttö mahdollistaa meille kisojen striimaamisen ja kisatallenteen julkaisun YouTube-kanavallemme ilman tekijänoikeusongelmia. Aiemmin meillä ei ole ollut ongelmia kisatallenteen julkaisussa, mutta edellisen vuoden tallenteen kohdalla törmäsimme tähän. Meillä oli vaihtoehtoina joko leikata tallenteesta pois tekijänoikeuksien kannalta ongelmalliset kohdat tai mykistää ne. Päädyimme kuitenkin siihen, että lähetimme kisaajille heidän omien esitysten tallenteet ja pohdimme vielä, miten toimimme yleisen julkaisun kanssa.

Vaikka Cosvision ry on yleishyödyllinen yhdistys, on GameXpon järjestäjä kaupallinen toimija ja GameXpo on pääsymaksullinen tapahtuma. Tämän vuoksi emme voi vedota ”fair use” -käyttöön. Siirtymällä tekijänoikeusvapaan materiaalin käyttöön pystymme striimaamaan kisat ilman mykistyksiä/pimennyksiä ja julkaisemaan kisatallenteen kaikkien saataville ongelmitta.

 

Kisaajahaut ja palkinnot

Yksilö- ja parisarjan kisaajahaku järjestetään 1.-14.7. ja Vuoden Cosplay-kuvan 1.-31.8. Molempiin sarjoihin ja Vuoden Cosplay-kuva -kilpailuun haetaan jälleen hakulomakkeella. Julkaisemme 1.7. klo 13.00 yksilö- ja parisarjan kisaajahaun hakulomakkeen linkin täällä Cosplayn SM-kilpailut -sivulla ja sosiaalisen median kanavissamme. Vuoden Cosplay-kuva -kilpailun hakulomakkeen linkin julkaisemme 1.8. klo 13.00 täällä Vuoden Cosplay-kuva -sivulla ja sosiaalisen median kanavissamme.

Kyseessä ei ole nopeuskilpailu, vaan molempiin kilpailuihin valitaan kisaajat hakulomakkeen perusteella. Yksilö- ja parisarjaan valitaan 10 osallistujaa molempiin sarjoihin. Vuoden Cosplay-kuvaan ei ole osallistujarajotteita, mutta mikäli kilpailuun osallistuvia kuvia on yli 15 kappaletta, järjestetään esituomarointi.

Kisojen pääpalkinnot julkaisemme yksilö- ja parisarjan haun aukeamisen yhteydessä!

 

Uusi graafinen ilme!

Muiden uudistusten lisäksi uusimme SM-kisojen graafisen ilmeen. Tästä kuuluu iso kiitos Stadin ammattiopiston työryhmälle. Kiitos! Mitä mieltä olet? Kommentoi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *